• 17 november 2019

The making of….. de OpvoedKikkertjes!

The making of….. de OpvoedKikkertjes!

The making of….. de OpvoedKikkertjes! 150 150 Opvoedparty

Wat zullen we met die laatste strook doen? vraagt mijn vormgeefster in 2012. Het MultiCulti-OpvoedPartySpel ligt drukproefklaar voor de persen. Ze doelt op de laatste strook die door de drukkerij heen gaat maar nog geen bestemming heeft. We hebben maar 63 kaarten nodig voor deze “aanvulset” en de drukkerij hanteert een drukvel van 72 kaarten. Die laatste 9 kaarten kunnen we benutten. Of niet. Er flitsen allerlei ideeën langs maar je kent ze vast wel, ze zijn het nét niet.

Ik slaap er een nachtje over. Die nacht zweeft mijn verzameling spreukjes door mijn dromen. Ik heb er honderden verzameld in de loop van de jaren. In stilte achter de schermen. Met hier en daar wat eigen werk. Aan de telefoon kan ik mijn enthousiasme niet bedwingen als mijn vormgeefster ook aan iets dergelijks denkt. De naam OPvoedKIKKERTJES plopt op en plakt direct. De match met de OpvoedParty is 100%. Gewoon kleine fijne kaartjes voor iedere dag en vooral om in de sfeer van opvoeden te komen aan de start van een OpvoedParty.

Wij in onze nopjes. 1000 MultiCulti-OpvoedPartySpellen bestellen betekent 1000 setjes met kaartjes. In 1000 doosjes. Het bleek nog niet zo gemakkelijk om iets te vinden dat ook in schoenmaat 36 past (hint van Sint), duurzaam en stevig genoeg zou zijn voor intensief gebruik. Totdat we op een spelkaartenfabrikant stuiten, die blikken doosjes kan bedrukken. Yesss! Maar dat we dan wel de inhoud erbij krijgen…. En dat is? Nou, 1000 stokken kaarten. Ehm. Okee. Slik.

Het snijwerk was een puzzel op zich. En dan nog rapen. Want in ieder blikken doosje moesten wel 40 verschillende spreuken komen. Ik zie ons kikkertjes rapen. Met het hele gezin. Een grote tafel vol met bakjes, waar je omheen kon lopen. Ieder vrij uurtje werd benut. Visite werd gelijk naar boven verleid, doe mee, kom rapen. Lekker rustgevend, als meditatie.

Ik benaderde een sociale werkplaats om de kaarten eruit te halen en de kikkertjes erin te stoppen. Wat een geweldige mensen. Zij blij met deze leuke klus. En ik? Heel dankbaar dat ik het niet allemaal zelf hoefde te doen. Wat een engelengeduld. En oh ja, we kregen natuurlijk ook de stokken kaarten weer terug. Ik weet niet of je je een voorstelling kan maken van 1000 stokken speelkaarten, maar dat is een hele berg. Ik heb ze al proberen te slijten aan klaverjasverenigingen en zo maar nog geen succes. Dus als jij een briljante afnemer weet? Ik sta open voor elke suggestie.

Ze hebben iets bijzonders teweeg gebracht. Ik ben sindsdien gestopt met het verzamelen van spreukjes. De 40 mooiste hebben hun bestemming gevonden en mijn verzamelwoede is tot rust gekomen. De OpvoedKikkertjes zijn de recycle hit van mijn bedrijf geworden. Met glimlachgarantie. Als teamkadootje, met vaderdag/moederdag, voor opa/oma, voor je collega/buur/kennis/familie die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, voor onder de Kerstboom of in de schoen. Succes verzekerd voor iedereen die van kinderen houdt. Het is het meest arbeidsintensieve product dat ik ooit heb ontwikkeld, maar dat boeit niet zolang we er iedere dag nog zoveel plezier aan beleven.

Leave a Reply

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".