De MIGMO Podcast

In het voorjaar van 2022 heeft Katrien Laane In 10 stappen moeiteloos in gesprek met ouders geschreven. Haar gedachtegoed wil zij heel graag met jou delen in deze podcast. 

Iedereen die een vraag heeft over omgaan met ouders, kan deelnemen. Maar ook als het jou gemakkelijk afgaat, ben je welkom. Aan de hand van de 10 stappen zet Katrien jouw eigenWIJSheid in het zonnetje.

Stap jij in?

 

 

Verbinden en eigenWIJSheid delen

Zie deze podcast als een live training: het verbinden van beroepsopvoeders is de smeerolie, de eigenWIJSheid van de gast (in dit geval jij dus) staat centraal. Katrien loodst je door jouw knagende vragen heen of zet jouw eigenWIJSheid in het zonnetje. Zo krijg je de 10 stappen moeiteloos in de vingers en ontdek je gaandeweg wat de sleutel tot het verschil maken is. Haar wens is om samen met beroepsopvoeders woorden te geven aan moeiteloosheid in contact met ouders. Via deze podcast.

Ben je er klaar voor?

Dit is jouw tweewekelijkse prikkel om het verschil te maken in contact met ouders. Voor wie? Werk jij in de jeugdzorg, het onderwijs, welzijn of de kinderopvang? Denk jij ook wel eens: pfff, die ouders of jaaa ouders. Leuk!

  • Je stuit op weerstand, ze doen niet wat jij hen adviseert
  • Ze zijn wantrouwend of hulpverlenersmoe
  • Of super bijdehand en weten het altijd beter
  • Of jij vindt ouders helemaal het einde en het gaat je gemakkelijk af?

Kortom: wil jij ouders ook wel eens achter het behang plakken? Of je wil laten horen hoe jouw moeiteloosheid in contact met ouders klinkt? Dan ben je hier op de juiste plek.

Wil jij een vraag inbrengen?

Dat kan! Plan je afspraak in via onderstaande link. Komt het tijdstip jou niet goed uit?  Laat je horen via mail of via WhatsApp 06 – 1422 3552. Ik leg de rode loper voor je uit. Live of via zoom. Met je eigen naam of anoniem. Ik verheug op een gesprek met jou. Veel luisterplezier!

Alle MIGMO afleveringen op een rij

Kadootje als dank

Stap je in? Je krijgt niet alleen nieuwe inzichten mee. Als dank voor je deelname krijg je mijn boek digitaal cadeau.

Colofon

Deze podcast komt tot stand in samenwerking met Gerke van Belle (Klankkast Muziek), Saskya Wiegel (Expeditie Opvoeden) en alle beroepsopvoeders & luisteraars die hun vraag voorleggen aan Katrien Laane, de host van deze podcast.

#0 - De Aftrap (trailer)

We gaan beginnen! Super spannend, maar elk avontuur begint met een eerste stap. Ik vertel je iets over mijn drijfveren, mijn huidige werk, mijn ambitie met deze podcast en natuurlijk hoe het werkt. Een onmisbare aflevering dus!

Heb je 12 minuten?

#1 Wie is Katrien Laane?

Saskya Wiegel (www.expeditieopvoeden.nl) en bekend van de EmbryoShow interviewt Katrien over waar zij vandaan komt, haar persoonlijke geschiedenis (privé en zakelijk), de vruchten die zij daarvan heeft geplukt en wat haar ambitie is. Met haar boek In 10 stappen moeiteloos in gesprek met ouders wil zij graag het verschil maken voor ALLE ouders.

#2 Podcast! Waarom dan, Katrien?

In deze aflevering zoomt Saskya Wiegel met Katrien Laane verder in op het wat & hoe van haar boek en natuurlijk over deze podcast. In haar boek heeft ze 35 jaar ervaring vastgelegd. Dit gedachtegoed wil zij graag delen in de podcast. De zorg aan ouders kan echt eenvoudiger! Hoe? Dat hoor je hier!

#3 Moeiteloos in gesprek met Karina Bliek

Wat hebben een hometrainer en een appelboom met elkaar te maken? En hoe breng je een man in contact met zijn gevoel? Karina Bliek heeft er een scherpe kijk op in deze derde aflevering.

#4 Moeiteloos in gesprek met Suzanna van der Sleen

Hoe help je ouders vermijding te vermijden en hoe kom je in contact met jongeren die eigenlijk geen contact willen? In deze 4e aflevering neemt gedragswetenschapper Suzanna van der Sleen ons mee in haar beweegredenen aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

#5 Moeiteloos in gesprek met Gisèle Sarolea

In deze aflevering laat Gisèle Sarolea aan de hand van herkenbare situaties zien hoe zij zichzelf op een duidelijke manier onderdeel van het gesprek met ouders maakt, en hoe oordeelvrij kijken en communiceren kan helpen om zelfs de minste van 2 kwaden te kunnen “vieren” als een stap in de goede richting.

#6 Moeiteloos in gesprek met Heleen van Roekel

In deze aflevering vertelt Heleen van Roekel hoe haar levenservaring haar een schat van gereedschappen opgeleverd heeft waarmee ze zich ook in moeilijke gesprekken goed staande kan houden.

#7 Moeiteloos in gesprek met Eva Kam

Hoe neem je een groep jongeren van de straat mee in je training als ze duidelijk niet op je zitten te wachten? Eva Kam, mindfulness trainer, vertelt hoe een weerbarstig publiek een leerzame ervaring kan opleveren.

#8 Moeiteloos in gesprek met Margreet Peek

Met haar jarenlange ervaring beweegt Margreet Peek zich moeiteloos door de moeilijkste gesprekken met ouders in de kinderopvang heen. In deze aflevering deelt ze haar eigenWIJZE inzichten

#9 Moeiteloos in gesprek met Marlous Witteveen

In deze aflevering vertelt Marlous Witteveen hoe haar praktische aanpak ook de stugste vader meekrijgt in het gesprek. Luister naar deze vakvrouw met het hart op de juiste plek.

#10 Moeiteloos in gesprek met Andrea Thie - Buijtenhuis

Hoe ga je om met ouders die hun kind, als het buiten 20 graden is, een sjaal omdoen, of die bang zijn dat de kleertjes vies worden? Waarom zijn sommige ouders zo venijnig tegen elkaar? In deze tiende aflevering vertelt Andrea Thie-Buijtenhuis over haar ervaringen in de kinderopvang.

#11 Moeiteloos in gesprek met Esther Ruitenberg - Westerhof

In deze aflevering vertelt Ester Ruitenberg over contact maken in de kraamzorg. Een vakvrouw met een bak aan ervaring, die ze als trainer het allerliefst ook aan anderen meegeeft. Ze legt uit waarom thee drinken zo belangrijk is. Luister maar.

#12 Moeiteloos in gesprek met Wendy Huivenaar

Wendy Huivenaar gunt ons een inkijkje in haar niet-alledaagse werk met loverboys, een term die de lading volgens haar niet dekt. Ze vertelt gepassioneerd hoe ze in contact komt en blijft met slachtoffers van mensenhandel.

#13 Moeiteloos in gesprek met Marissa Wits

Hoe kom je uit de positie van “meerzijdige partijdigheid”, en besluit je dat jij echt genoeg gedaan hebt en moet doorverwijzen? Marissa Wits vertelt hoe je, door je zelfkennis te vergroten, sterker in je schoenen staat, ook bij lastige besluiten. Hoe je ondanks je rugzak stralend jezelf kan zijn.

#14 Moeiteloos in gesprek met Bertine Brunnekreef

Bertine Brunnekreef neemt je mee in haar inspirerende visie op het werk van een jeugdverpleegkundige. Zij laat je zien dat je soms meer kan helpen door minder op te lossen.

#15 Moeiteloos in gesprek met Jacqueline Blaak

Met haar tomeloze nieuwsgierigheid neemt Jacqueline Blaak ons mee in de geschiedenis van het onderwijs en welke rol het onderwijs anno 2023 zou moeten spelen. Haar eigenWIJZE visie is goud waard.

#16 Moeiteloos in gesprek met Eline van Houte

Iedere ouder heeft wat in te brengen! Eline van Houte kan je er alles over vertellen hoe dat werkt. Met haar ruime ervaring als projectleider weerbaar opvoeden en docent aan de Universiteit van Utrecht raken we niet uitgepraat.

#17 Moeiteloos in gesprek met Ineke Dijkstra

Ineke Dijkstra ken ik al bijna 40 jaar. Zij is voor mij nog altijd een inspiratiebron. Luister maar hoe zij over haar passie voor ouders en de bijzondere methode Luisterkind vertelt.

#18 Moeiteloos in gesprek met Tessa Muslat

Tessa Muslat is nog jong maar met haar eigenWIJSheid heeft ze echt een frisse blik op het werken met ouders. Een prachtig gesprek.

#19 Moeiteloos in gesprek met Jessica Boerema

Jessica Boerema staat voor het belang van contact en verbinding met baby’s & jonge kinderen in een medische setting. Zij streeft naar optimale grip op communicatie tussen ouders en kinderen.

#20 Moeiteloos in gesprek met Monique Krabbenborg

Monique gelooft in ieders eigen leerweg. Zij helpt jonge kinderen met hun reflexen, die soms nog aan staan, om rust te krijgen in hun eigen systeem. Zodat ze weer voluit tot bloei kunnen komen. 

#21 Moeiteloos in gesprek met Leonie Nuijen

Leonie Nuijen loodst ouders al luisterend door misschien wel het grootste verlies dat een mens kan overkomen: het verlies van een kindje voor, tijdens of na de geboorte. De schaduwzijde van rouw is liefde. Luister maar.

#22 Moeiteloos in gesprek met Els Brakman

Al bij de lancering van deze podcast wilde ik heel graag in gesprek met Els Brakman. Nu, bijna een jaar later, is het zover. Els kan als geen ander uitleggen dat je iemand pas los kan laten als je echt verbonden bent. Een warme ontmoeting. Luister maar!

#23 Moeiteloos in gesprek met Marga Klessens

Marga Klessens is een voor mij heel bijzondere gast. Ze neemt ons mee in de wereld van de preverbale logopedie, waar zoveel te ontdekken is. Een fascinerend gesprek over de allerkleinsten en hun ouders.

#24 Moeiteloos in gesprek met Klarissa Kuipers

Klarissa In ’t Veld – Kuipers is een positief ingestelde, talentvolle pedagoog, die volgens het boekje (hihi, in dit geval mijn eigen boekje) denkt, voelt en handelt. Met haar optimistische blik is zij een verfrissende vakvrouw. Luister en oordeel zelf!

#25 Moeiteloos in gesprek met Sander Kooijman

Daar is ie dan! De eerste man in mijn podcast: Sander Kooijman. Zijn aanstekelijke enthousiasme, gedrevenheid en passie voor ouders en kinderen is werkelijk een feest om naar te luisteren. Wij delen onze passie voor preventie en dingen eenvoudig maken. Luister maar!

#26 Moeiteloos in gesprek met Laura Brandt

Laura Brandt heeft een geheel eigenWIJZE kijk op gedrag van kinderen. Aan de hand van tekeningen leidt zij ons naar de wereld achter het gedrag. Ook van ouders. Fascinerend gesprek. Wel eens gehoord van een schreeuwkussen?

#27 Moeiteloos in gesprek met Kathinka Bruinsma

Kathinka Bruinsma en ik delen dezelfde passie voor ouders. Luister naar #27 waarin zij haar betrokkenheid mooi verwoord. Van de eigenWIJSheid van deze doorgewinterde vakvrouw kunnen we allemaal iets leren.

#28 Moeiteloos in gesprek met Jennifer Schmidt

Jennifer Schmidt is een bevlogen vakvrouw met het hart op de juiste plaats. Zij ziet kansen en mogelijkheden, die zij vanuit vertrouwen weet te benutten. Als je goed luistert, hoor je de glimlach op haar gezicht.

#29 Moeiteloos in gesprek met Faysel Tori Lalmahomed

Faysel is, zoals hij zelf zegt, een man van de straat. Ervaringsdeskundig van A tot Z en een bruggenbouwer. Hij heeft een eigenWIJZE visie op hoe wij als professionals ons zouden moeten gedragen ten opzichte van cliënten. Een warm gesprek vol met mooie uitspraken, die lang nagalmen.

#30 Moeiteloos in gesprek met Anniek Wester en Barbara Bisschop

Anniek Wester en Barbara Bisschop vormen samen Zorg voor de Basis. Ze vullen elkaar perfect aan als het gaat over alles wat er in ons onbewuste is opgeslagen. Zij starten waar reguliere hulp stagneert. Met passie en bevlogenheid geven zij woorden aan het onbenoembare. Luister zelf maar.

#28 Moeiteloos in gesprek met [Ben jij de volgende??]

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".