• 12 december 2016

Over jouw buurman, de kerstboom en de ballen

Over jouw buurman, de kerstboom en de ballen

Over jouw buurman, de kerstboom en de ballen 150 150 Opvoedparty

“Nu ik opgeleid ben tot ambassadeur, vraag ik mij af hoe het zit met mijn buurman, die een OpvoedPartySpel kan kopen zonder opleiding. Hoe kan jij garanderen dat hij of zij de kwaliteit levert die ik na deze opleiding kan leveren?”. Een jaar geleden (2015) kreeg ik schaamrood op mijn kaken bij deze vraag. Inmiddels wordt hij – terecht – zo vaak gesteld dat ik hem niet meer kan negeren.

Ik ben in 2010 begonnen met het maken van het allereerste OpvoedPartySpel. Ik was blij met de enorme toestroom van belangstelling en ik dacht: hoe meer materiaal ik verkoop, des te meer OpvoedParty’s komen er. In mijn naïviteit dacht ik dat iedereen gelijk zou begrijpen hoe je het in de praktijk kan toepassen. Niets is minder waar. De bijbehorende trainersbijeenkomst is inmiddels dusdanig verfijnd dat het een masterclass is geworden met maximaal 6 deelnemers. Heel wat anders dan in 2010, toen 25 mensen of meer zich aanmeldden per bijeenkomst.

Inmiddels durf ik mijn hand ervoor in het kerstvuur te steken, dat er heel wat OpvoedPartySpellen op de plank liggen onder een laagje stof. Of wel gebruikt worden maar zonder methodiek. Want superleuk natuurlijk, het ziet er kek uit en tja, wie weet gebruik je het nog wel eens? Toch? De praktijk is weerbarstig en de tijd van schaamrood op de kaken is voor mij voorbij. Ik wil een antwoord geven op die prangende vraag van velen van jullie.

De OpvoedParty is hard op weg een sterk merk te worden. Een duurzame, kansrijke interventie die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Die kwaliteit kan ik niet garanderen als Jan en alleman materiaal kan bestellen zonder opleiding en bijscholing. Inmiddels is voor mij helder dat het materiaal zonder opleiding als een kerstboom zonder ballen is.

En dus gaat in 2017 het roer om. In de loop van het nieuwe jaar zal het bestellen van losse spelmaterialen alleen nog mogelijk zijn als je de basistraining hebt gevolgd. Je koopt dan een pakket waarin:

  • de online introductie
  • de basistraining OpvoedParty
  • een Basis-OpvoedPartySpel en
  • een Terugkom-, Inspiratie- & Opfrisbijeenkomst (TIO)

opgenomen zijn.

Ook zal ik meer en meer aansturen op incompanytrainingen omdat het trainen in teams zoveel meerwaarde heeft boven individuen. Mij is het ook niet in mijn eentje gelukt om groot te worden. Dus zoek medestanders in je omgeving en ik kom jullie met liefde trainen. Dat scheelt je ook nog eens heel wat kosten. Alleen loop je misschien sneller, maar samen kom je verder. Dat heeft de OpvoedParty wel bewezen.

En wat kan de buurman doen? Er komen Terugkom-, Inspiratie- & Opfrisbijeenkomsten. Voor iedereen die al een kerstboom (het materiaal) heeft, maar nog geen slingers of ballen (de training). Want zeg nou zelf: een opgetuigde kerstboom is wel zo leuk toch, buurman?

kerstwensboom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens ons allen een liefdevol 2017 toe!

 

Leave a Reply

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".