• 2 februari 2020

Of heb je liever groentesap?

Of heb je liever groentesap?

Of heb je liever groentesap? 1024 878 Opvoedparty

“Katrien, is er in mijn regio al een ambassadeur OpvoedParty actief?”, vraagt de ambitieuze ZZP-er. In haar stem hoor ik dat ze vurig hoopt dat ik nee zeg. Als ik bevestig dat er al anderen actief zijn, bespeur ik lichte teleurstelling. Ik buig deze om naar dankbaarheid.

Ooit ben ik ook begonnen met mijn eerste OpvoedParty. Leuk voor mijn wijkgenoten, maar zette geen zoden aan de dijk. Al snel wist ik: ik heb hulptroepen nodig. Heel veel hulptroepen. Inmiddels mag ik wel spreken van een heel leger ambassadeurs die helpen de OpvoedParty groot te maken. Gemeenten, organisaties in zorg, welzijn, onderwijs & opvang en individuen die allen op eigen WIJZE het gedachtegoed van de OpvoedParty uitdragen. En dat kan alleen omdat we het samen doen. Het is mij ook niet in mijn eentje gelukt.

Waarom samen? Organisaties in zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs sturen vaak één man of vrouw naar de basistraining. Hij of zij moet dan alleen de kar trekken binnen de organisatie of gemeente. Regelmatig hoor ik terug dat het toch fijner was geweest als meerdere collega’s getraind waren. Gewoon om te kunnen sparren samen, intervisie te houden of om samen met een collega de eerste OpvoedParty’s te geven. En dat je niet alles alleen hoeft te doen. Zoals het bijhouden van een mailinglist van ouders, het maken van een uitnodiging die herkenbaar is voor ouders. Het gevoel dat je samen als team een interventie voor opvoedingsondersteuning neer kan zetten. Dat je samen dezelfde taal spreekt en voor hetzelfde doel gaat.

En hoe zit het met de ZZP-er? Na een kort gesprekje is ze dankbaar dat er al meer mensen actief zijn. Ik heb hen met elkaar in contact gebracht en gezamenlijk trekken ze nu op. Met succes. Iedereen maakt gebruik van elkaars netwerk en expertise. Dat is óók de kracht van de OpvoedParty. Ze verbindt niet alleen ouders met elkaar in de wijk, maar ook ambassadeurs/ organisaties die bereid zijn om over de grenzen van hun eigen werk te kijken. Je hoeft niet allemaal hetzelfde te doen om een team te zijn. Sterker nog: een goed team lijkt meer op een gemengde salade dan op groentesap.

Heb je ambities met ouders en ben je op zoek naar die gemengde salade in jouw gemeente? We helpen je graag met een plan op maat.

Leave a Reply

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".