• 8 maart 2021

Ode aan die ene vrouw

Ode aan die ene vrouw

Ode aan die ene vrouw 651 887 Opvoedparty

Ik zou aan zoveel vrouwen in mijn leven een ode willen brengen vandaag. Ik ben gezegend met heel veel power om me heen, als het om vrouwen gaat. Niet alleen mijn drie dochters. Die staan bovenaan mijn lijstje. Ook veel vriendinnen dragen bij. Collega’s waar ik met bewondering naar kan kijken. Samen bevechten we ieder op onze eigenWIJZE manier de rechten van de vrouw.

Gisteren kon ik, na 7 maanden, eindelijk mijn moeder (92) weer eens zien. Haar wijze woorden. Haar pure optimisme. Haar stralende lach bij het weerzien, ook al ziet ze geen snars meer. Zij viert haar eigen revolutie nu ze niet meer de dagelijkse zorg voor mijn vader (96) heeft. “Ik kan veel meer dan ik dacht, Katrien”.

Ze geniet van de een-op-een gesprekken met haar 8 kinderen. Weet zich nog altijd zelfstandig te redden. Staat een week na de operatie alweer op haar benen met haar nieuwe heup. “Ik heb de mooiste heup gekregen die er bestaat, Katrien, hij loopt als een kievit”. Maakt grapjes over haar leeftijdsgenoten. “Waarom lopen ze toch allemaal zo krom? Dan zie je toch niks?”. Humor is haar niet vreemd. “Ze lachen ook zo weinig, die oude mensen”.

En ze telt haar zegeningen. Iedere dag hardop. Ze heeft het er maar druk mee, met dat tellen.

Wie is jouw voorbeeld?

#internationalevrouwendag

Leave a Reply

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".