• 10 oktober 2020

Luisteren. Hoe dan? Nou, zo dus.

Luisteren. Hoe dan? Nou, zo dus.

Luisteren. Hoe dan? Nou, zo dus. 403 273 Opvoedparty

“Ik stond versteld. Mijn zoon kwam thuis en ik dacht: laat ik nou eens niet direct vragen hoe het op school was. En je raadt het nooit, maar na een paar uur begon hij uit zichzelf te praten over wat hij had gedaan op school”, aldus een deelnemer aan De Opvoeding Draait Door, kortweg DODD.

Als deelnemers het lastig vinden om alles direct op het werk toe te passen, nodig ik ze vaak uit om eerst eens wat uit te proberen in een andere setting. Deze deelnemer had onderstaande spreuk goed in zich opgenomen en dacht: laat ik het gelijk uittesten. Thuis, gewoon op een doordeweekse dag.

Met haar toestemming mocht ik deze oogst delen. Ik was ontroerd en geraakt. Zo simpel kan het zijn. Alles begint met luisteren naar elkaar. De rest volgt bijna als vanzelf. De Opvoeding Draait Door gaat over leren pedagogisch adviseren in twee gesprekken. Zonder te adviseren. En dat begint met altijd met luisteren. Wat denk jij?

Leave a Reply

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".