• 5 juli 2021

Ken je dat? Alles loopt in de soep

Ken je dat? Alles loopt in de soep

Ken je dat? Alles loopt in de soep 150 150 Opvoedparty

Ken je dat? Het gevoel dat alles in de soep loopt omdat er te veel afmeldingen zijn voor jouw opleiding? Zo’n ‘oh, neeee, niet nóg een!’ – gevoel. Dat het geen toeval meer is dat mensen collectief – met allen uitzonderlijke redenen – 2 dagen voor de datum zich afmelden.

En dan de persoonlijke dub- en ook dipmomenten die erop volgen. Kan ik de opleiding tot ambassadeur ook met 3 man door laten gaan? Doe ik mijn deelnemers niet te kort? Heb ik ze blij gemaakt met die dooie mus?

Mijn strategie: elke stap eerlijk communiceren naar de deelnemers. En aan hen vragen hoe ze aankijken tegen een training met 3 man. Nou ja, 3 vrouw in dit geval. Niet zomaar vrouwen. Powervrouwen!

Zij zijn het geweest die mij hebben laten zien dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Doordat zij aan mij antwoordden: “Jammer dat we maar met zo weinig zijn, maar wij hebben er echt zin in. We maken er een mooie ochtend van.”

En dat was het. Een prachtige ochtend. Met lekker veel aandacht per persoon. Zoveel nieuwe inzichten gedeeld. De tijd vloog om.
Tegen ambassadeurs zeg ik altijd: als je drie ouders hebt kun je van start gaan met een OpvoedParty.

Voortaan zeg ik tegen mezelf: als ik drie deelnemers heb, laat ik de opleiding doorgaan. Want oefenen met de rol van ambassadeur kan prima met z’n vieren. Hoef ik niet van de ene naar de andere breakout room en kunnen we samen mooi inzoomen op kleine details.

Ik sluit dit trainingsseizoen met een warm hart af. En ook met de vraag: wat doe jij eigenlijk in zo’n geval?

Leave a Reply

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".