• 15 november 2020

Feestje in stilte

Feestje in stilte

Feestje in stilte 720 405 Opvoedparty

Vandaag ontdekte ik – met lichte schrik – dat ik 3 dec 2030 al met pensioen mag gaan. Hallo. Met pensioen?! Als Zelfstandige Zonder Pensioen (nou ja, wel een beetje natuurlijk) heb ik nog maar 10 jaar en een beetje om mijn “I have a dream…. dat als ik oma ben” in de wereld te zetten. Over het oma worden heb ik niet zoveel te vertellen. Mijn dochters willen allen vooral graag tante worden, maar moeder. Nee, dat nog niet.

Wie mijn profiel nauwkeurig heeft bestudeerd (kan altijd nog natuurlijk), weet dat de OpvoedParty dit jaar 10 jaar bestaat. Wie nog even verder scrolt ziet dat ik in januari 15 jaar ondernemer ben. Lunamare zag het licht op 9 januari 2006. Dubbel feestje zou het worden dit najaar.

Talloze ideeën zijn de revue gepasseerd. Een hybride feestje, met breakout- én echte slagroom. Een blokjes-verjaardag (omdat het zo gezellig klinkt) per provincie. Een feestelijke 10-daagse challenge via social media. Stilstaan bij de nieuwe website (ja, hij is in de maak). Met een bus langs alle ambassadeurs in Nederland en België crossen. Mijn kinderen interviewen over hun avonturen met mij als ondernemer. En zo voort.

En we vieren helemaal niks. Nou ja. Niks.

(Milde) corona heeft mij tijdelijk de energie ontnomen om ook maar enigszins aan een feestje te denken. Maar dat is tijdelijk. Het is vooral dat elk gepasseerd idee nog tot geen enkele concrete actie heeft geleid. En dan weet ik meestal wel genoeg. Voor alles is een juiste tijd. De tijd is blijkbaar nu niet rijp voor een feestje. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: ik heb er vrede mee. Dit dubbeljubileum laat ik in stilte voorbij gaan.

Over 10 jaar? Dan gaat het dak eraf. Dan mogen we hopelijk weer alles doen waar we nu zo naar verlangen. Dan doe ik wat ik – dan al ruim 40 jaar – met zoveel liefde doe. Het leven van opvoeders een beetje lichter maken. Voorkomen dat ze verstrikt raken in de grote uitdaging die opvoeden heet. Misschien in een andere vorm, maar mijn werkgever zal dezelfde zijn. Mijn passie voor de OpvoedParty zal niet verbleken.

En mijn droom? Privé misschien waargemaakt (haha oma Katrien) en zakelijk een heel eind op weg. Tot die tijd ga ik volop genieten van het NU!

Leave a Reply

Privacy voorwaarden

Wil je de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan. Het blokkeren van sommige cookies heeft invloed op je gebruikerservaring.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe je ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik je op "Alle cookies toestaan".