Ervaringen van klanten

1 reactie op “Ervaringen van klanten”

  1. Hallo Katrien
    Ik vond de opleiding heel praktisch en goed gestructureerd. Een fijne aanvulling en heel bruikbaar in mijn onderwijs – context! Ik kijk er al naar uit om ook opvoedparty’s te geven!
    Enthousiaste groet
    Vera

Reactie

Laat ons zien dat u geen robot bent: (verplicht)

Charlotte van der Wall – KieN (GGZ)Wat een leuke middag was het en wat heb jij een mooie natuurlijke stijl, Katrien. Deze competentiegerichte methodiek sluit heel goed en laagdrempelig aan bij ouders mét en zonder psychische problemen. #wordtvervolgd

Sigrid Bax – De aanvullende ‘TIO’ heb ik als zeer inspirerend ervaren. Het motiveert me om met de OpvoedParty daadwerkelijk aan de slag te gaan!

Marlies Siers-Kollen – Dag Katrien, De basistraining heb ik als een aanvullende waardevolle ochtend ervaren. Het handboek voor beroepsopvoeders is echt een aanrader! Zeker als je, zoals ik, met andere beroepsopvoeders in gesprek gaat over het idee om de OpvoedParty als een van de schakels rond de opvoeding van kinderen in te zetten.
Tot contact! Hartelijke groet Marlies

Yamina El Azmani (Nicolaasschool Rotterdam) – Hoi Katrien, Wat een leerzame dag! Ik kijk met plezier uit naar de Terugkom-, Inspiratie- & Opfrisbijeenkomst. Bedankt!

Els Boog (St. Aanzet Vlaardingen) – Beste Katrien, Ik vond de bijeenkomst inspirerend en voedend. Ik begeleid al jaren ouderbijeenkomsten en heb veel trainingen gevolgd. Maar de nieuwe inzichten die jij gaf ….En superfijne feedback! Een aanrader voor iedere organisatie die met ouders werkt!

Nadya Vyent (RVKO Rotterdam) – Beste Katrien, Ik heb enorm genoten van de bijeenkomst, jou ervaring en het laagdrempelig doel dat bereikt wordt tussen professionals en ouders in het opvoedproces. Ik ben heel erg geïnspireerd om het programma eigen te maken, om het te kunnen toepassen in de praktijk. Mvg, Nadia Vyent

Ans Rutten (O2 Onderwijsadvies) Hallo Katrien! dank je voor een inspirerende bijeenkomst. Heel veel zin om zelf met dit mooie concept aan de slag te gaan!

Carolien Tunzi (Opvoedondersteuner SOVEE) Hoi Katrien, Dank je wel voor je mail met leuke kerstwens. Ik wens jou een super goed, gelukkig en succesvol nieuw jaar toe! Op naar een positieve kwaliteitstoets! Gaat vast lukken. Het OpvoedpartySpel is goud waard.

Manon Hoogland Beste Katrien, Ik ben het handboek aan het lezen en wil je laten weten wat een prachtige uitgebreide onderbouwing dat is. En wat een geweldig werk heb jij al die jaren verricht, met een geweldig resultaat! Met duidelijke toekomstplannen: fantastisch om te lezen. Succes en plezier!

Esther van Loon – Huijbers Vandaag de basistraining gehad. De ochtend vloog voorbij. Fijn dat er veel ruimte is om te oefenen! Waardevolle feedback helpt je vooruit om nog beter in beeld te krijgen wat je rol als gespreksleider is en hoe je de party op een veilige manier kunt neerzetten. Nu aan de slag met het organiseren van mijn eerste party! Nu al zin in!

Eefje van der Linden Vandaag een super gezellige maar ook leerzame cursus gehad! Nu heel veel mensen hun eigenWIJSheid laten doorgeven door zoveel mogelijk party’s te geven.

Seline Koppenaal Gisteren de cursus gevolgd. Interessant om opvoedingsvragen te bespreken met ouders laagdrempelig te maken. Goede handvatten gekregen om te starten!

Jacqueline Venneman Zeer goede training, leerzaam en een enthousiaste Katrien die haar missie en visie goed weet over te brengen. Prettige samenwerking!

Joan Klaasen Opvoedparty is heel laagdrempelig en zet de deelnemers in hun eigen kracht. Er is ruimte voor ieders kwaliteiten en ervaring. De training beveel ik iedereen die interesse heeft aan. Katrien is een fijne trainer met veel ervaring, ze heeft een heel mooi product ontwikkeld en in de wereld gezet!

Walda Boer OpvoedPartyOuderAvond over pesten en grensoverschrijdend gedrag. Via google kwam ik bij OpvoedParty van Lunamare terecht.
Tijdens het eerste telefoongesprek om informatie stelde niet ik alleen de vragen, de rollen werden al snel omgedraaid. Ik werd aan het denken gezet. Dit gesprek voelde goed. Ik wist mijn enthousiasme over te brengen aan de MR en OR van de basisschool. Zij besloten voor de OpvoedPartyAvond te gaan.

De ouderavond was een succes. De sfeer was ontspannen. Ouders, leerkrachten en directie praatten en discussieerden openlijk met elkaar over de stellingen. We herkenden onszelf in de genoemde voorbeelden, en hebben zeker de nodige tips opgedaan. De avond vloog om. Katrien, bedankt voor de fijne avond en saamhorigheid die je teweeg wist te brengen.

Gertrude Abbring Mijn doel van de basistraining was te bekijken of deze aanpak voor onze gemeente interessant zou zijn en niet zozeer om te leren hoe ik zelf een Opvoedparty zou kunnen geven. Maar na 2 uur was ik zo enthousiast dat ik er nu over denk om zelf ook af en toe een Opvoedparty te geven: leuk om zo met een groep ouders aan de slag te gaan!

Nadia Zwart De basistraining volgen was voor mij een geweldige ervaring. Ik heb er veel van geleerd en weet nu hoe ik het zou kunnen toepassen in de praktijk, daarnaast was de training ook een echte uitdaging voor mij. Tegen alle anderen die ook een basistraining willen gaan volgen, zeg ik doen!

Tamara Luiken Onlangs de eerste echte Opvoedparty gegeven, nadat ik eerder meedeed aan de workshop. En wat heb ik ervan genoten! Er deden zes moeders mee van allerlei nationaliteiten. Het liep voorspoedig en we hadden na de kennismaking aan een kaartje genoeg om de hele ochtend mee te vullen.De reacties achteraf waren zeer positief! ‘Kan dit elke week’? werd er gevraagd. Fantastisch! Bedankt Katrien voor alle waardevolle en bruikbare tips.

Lily Mulder Gisteren heb ik een OpvoedParty gehouden in mijn praktijkruimte. Het was een zeer geslaagde en geanimeerde avond; de dames waren aan elkaar gewaagd, vertelden en deelden opvoed verhalen,- blunders en -aardigheden. Ze vonden het ook leuk zeiden ze na afloop (had ook te maken met bijv. de chocolaatjes, druiven, koekjes e.d. die voor het pakken lagen op tafel; voelde ontspannen zeiden ze).

Voor mijzelf was het ook een leuke ervaring met nog wat kanttekeningen voor de puntjes op de ‘i’ (kennismaken had ik anders kunnen verdelen, zodat iedereen een onbekend iemand voor zich had en het niet praten over de inhoud, wel over de party zelf heb ik pas aan het eind gemeld). Ik heb ze aan het einde allemaal een envelop meegegeven met een bedankbriefje erin en een uitnodigingskaart van de Opvoedparty met mijn tel. nummer en mail en webadres. Ook heb ik ze erop attent gemaakt dat een Opvoedparty ook bij hun thuis gehouden kan worden.

Ingrid Diepstraten Even de enthousiaste ervaring op een basisschool in amersfoort, tijdens de inloopochtend! In eerste instantie waren de moeders wat huiverig, weer iemand die ze gaat vertellen hoe ze het moeten doen…. Maar toen ze er achter kwamen dat ze zelf aan het woord waren, waren ze niet te stoppen. Naast de dilemma’s van de kaartjes, werden ook eigen situaties ingebracht, echt heel leuk.

Welzin, de welzijnsorganisatie die deze koffie inloop organiseert, was ook heel enthousiast en vond dat het een positieve vibe gaf aan de koffieochtend. Dus in maart gaan we dit nogmaals doen, maar dan met een ander thema. Helemaal tevreden dus!!!!!!

Hanneke Verweij OpvoedParty is een prachtige manier om ouders op een laagdrempelige manier opvoedondersteuning te bieden. Ik zie het als mijn missie om praten over opvoeden gewoner te maken. OpvoedParty is een mooie methodiek hiervoor. De basistraining heeft mij erg enthousiast gemaakt. De begeleiding van Katrien is prettig. Ik kijk uit naar de samenwerking!

Petra, Jeugdverpleegkundige Toevallig heb ik vanmorgen een overleg gehad met de coördinator van de Samen Op Stap-ochtenden. Dat zijn wekelijkse bijeenkomsten voor ouders met hun kinderen tot 4 jaar. Ik verzorg  daar als JGZ verpleegkundige 3x per jaar een thema. Ik was weer uitgenodigd voor 2016, de eerste bijeenkomst die ik weer ga doen is al in februari. Vanmorgen heb ik de OpvoedParty materialen laten zien en voorgesteld daar mee aan de slag te gaan. Werd goed ontvangen, dus de eerste OpvoedParty komt er aan!!  In mei mag ik de tweede doen als het goed bevalt bij de groep. Leuk he?

Irma Groen In feb 2014 de basis training gevolgd en direct de bijbehorende materialen aangeschaft. Praktisch en voldoende handvatten om er daadwerkelijk zelf mee aan de slag te gaan!

Ingrid Diepstraten, Inkura Als startende ondernemer met het Inkura opvoedkwaliteitenspel ben ik gecoacht door Katrien. Dit heeft een grote meerwaarde gehad voor de ontwikkeling van mijn bedrijf! Door haar kennis en ervaring hielp ze mij mijn visie scherp te krijgen en kritisch te kijken naar mijn proces. Dank je wel hiervoor Katrien!

Liesbeth Werensteijn Het was een fijne training, met veel aandacht voor de deelnemers. Veel geleerd over hoe ik kan starten en aan de slag kan gaan. Nu zelf de eerste opvoedparty organiseren!

Marieke Grijpink Ik heb vanochtend de basistraining gevolgd over de OpvoedParty. Veel aspecten die komen kijken bij het organiseren van een OpvoedParty zijn aan bod gekomen. Daarnaast was er ruimte om te oefenen binnen een veilige sfeer waarin feedback gegeven en ontvangen kon worden. Ik wens iedereen van mijn groep succes met het inzetten van de OpvoedParty bij het realiseren van vele dromen! Dank Katrien.

Amanda de Ronde Wat een super idee om ouders te verbinden op deze manier! Ik heb ontzettend genoten van de basistraining en ik kijk uit naar mijn eerste OpvoedParty. Dank je wel Katrien dat je dit voor ons mogelijk maakt.

Daphne Swart Een geweldig idee om zo met ouders, gastouders, verzorgers, pleegouders, pm’ers te praten over opvoedvragen onder deskundige leiding. Ik vind het fantastische om te doen, het geeft me veel energie.

Sigrid Bax De training over het geven van een opvoedparty vond ik gezellig, inspirerend en leerzaam. Ik heb er zin in om er zelf mee aan de slag te gaan!

Marie Pastoor Leuk spel. Goede training!

Effect 4 all Afgelopen vrijdag heb ik deelgenomen aan de scholing voor het begeleiden van de OpvoedParty. Ik vond het inspirerend om aan deze ochtend deel te nemen. Het bracht veel handvatten voor het opstarten van de OpvoedParty en een korte, bondige en leuke introductie voor op de avond zelf. Ik heb zin om hier gelijk mee aan de gang te gaan!

Nelleke Pieterse Vanmorgen mijn eerste opvoedparty gegeven in de vrouwenbazaar in Amsterdam Noord. Voor 8 vrouwen van Marokkaanse, Egyptische en Turkse afkomst. Eerst waren ze bang dat ik iemand van de gemeente was vanwege mijn vraag of ze hun naam op stickers wilden schrijven en die opplakken. Gelukkig was ik een eenvoudige opvoedcoach die gewoon alleen maar kwam praten over opvoeden. De ‘opvoedkikkertjes’ moesten hier en daar toegelicht en/of vertaald maar vielen in goede aarde. Alle vrouwen deden hun zegje. Wat mij opviel is dat er vaak gezegd wordt, zo gaat dat in onze cultuur en dat dan iedereen het eens is. Bv bij het kaartje met de stelling, ‘je dochter mag studeren maar niet op kamers’. De dochter mag wel studeren maar inderdaad niet zelfstandig wonen. Die mag pas de deur uit als ze gaat trouwen. De (Libanese) vrouw die de vrouwenbazaar leidt, stond me goed bij en kon af en toe iets toelichten in het Arabisch. Zij sprak bij voornoemd kaartje haar verwondering uit over de dubbelheid van dit antwoord omdat ze vertelde dat het wel goed is als ze in hun eentje gaan studeren in hun eigen land.
Dan mogen ze dus wel uit huis, zelfs naar een ver land zonder toezicht. Volgens alle moeders was het een zinvolle bijeenkomst en zijn ze allemaal van plan volgende keer weer te komen (ik ga het daar om de week doen). Ik vond het heel leuk om te doen had geen moeite op de achtergrond te blijven. Veel vrouwen vonden dat jammer, ze willen graag ook mijn mening horen en advies krijgen. Wellicht kunnen we daar een vorm voor vinden.

Daphne Swart Woensdag 21 januari mijn 2e Opvoedparty gegeven. Er waren 8 gastouders aanwezig met heel veel eigenWIJSheid over opvoeden. Het was een avond met eigen inbreng en het bespreken van de opdrachten van de kaarten. We hebben ook gebruik gemaakt van de kaarten ‘ Altijd wat’. Ik vond het een zeer bijzondere avond en de gastouders hebben aangegeven dit op regelmatige basis te willen blijven doen.

Daphne Swart Gisteravond een mooie avond gehad bij GOB Zowiezo te Wognum. De avond was met gastouders en als thema zelfbeeld / zelfvertrouwen bij kinderen. We hadden eerst een aantal zelf ingebrachte vragen waar we met elkaar over gesproken hebben en waar we ook echt elkaar konden helpen. Na de pauze hebben we stellingen van de Opvoedparty besproken in de leeftijd can 0-12 jaar. Na afloop werd er aangegeven dat ze aan deze Opvoedparty meer hadden gehad dan aan welke workshop dan ook. Op mijn mededeling dat er volgende maand weer 1 was, kwam direct de belofte dat ze er dan zeker weer bij zouden zijn. Met een top gevoel ging ik naar huis.

Els van der Luit Ik heb het spel ingezet tijdens de praktijklessen op de Hogeschool Rotterdam. Ik geef les aan de AD opleiding pedagogisch educatief medewerker. De studenten leren tijdens de opleiding om in de peutergroepen in de kinderopvang en peuterspeelzalen kwaliteit te verhogen. Een van de onderdelen is werken aan goede oudercontacten. Het spel biedt situaties en vragen die de studenten in de praktijk tegen komen. Het leek mij een goed oefeninstrument tijdens de begeleidingslessen. Ik heb de groep verdeeld in groepjes van 5.

De eerste opdracht was: neem om de beurt een kaartje en lees de situatie voor. Geef eerst zelf antwoord wat jij zou doen in de situatie als opvoeder/ouder. De tweede ronde kregen de studenten de opdracht om de situatie te benaderen vanuit hun professionele rol; het is een ouder die met de vraag/ situatie bij jou komt. Hoe reageer je? De studenten vonden het een leuke manier om zo het communiceren met ouders te oefenen. Zij vonden de situaties realistisch en het gaf hen een impuls om met deze praktische situaties om te leren gaan en om hun eigen mening te formuleren.

Ik zag in de groepjes veel betrokkenheid op elkaars antwoorden. De studenten toonden interesse in aanvullen van de ander. De ene helft van de groep heeft de multicultiversie gespeeld. De anderen helft heeft de “gewone” versie uitgeprobeerd. In de evaluatie kreeg ik positieve reacties. Een kritische aantekening; de Antilliaanse meisjes herkende de situaties in het multicultispel wat minder. Alle studenten vonden het opvallend hoe verschillend het voelde om als “jezelf” het antwoord te geven, of als professional. Dit was een mooie extra ontdekking. Ik heb mijn collega’s gevraagd het spel ook met hun studenten te spelen.

Monique van Rooij Dinsdagavond 17 februari was het dan zover. De eerste Opvoedparty in Almere van Plezier in Opvoeden.
Het was een zeer betrokken gezelschap van vriendinnen, moeder en tante. Er is in alle openheid en eerlijkheid gesproken over alledaagse opvoedsituaties. Alle jonge mensen zijn aan de beurt gekomen en de input van de moeder en tante waren ook zeer welkom.
Dit smaakt naar meer.

Margreet Werumeus Buning Vorige week heb ik de eerst OpvoedParty voor grootouders georganiseerd. 5 Oma’s schoven aan; de een zeer ervaren, de ander een “nieuwbakken” oma. Naast de gewone opvoedvragen als: (klein)kinderen die elkaars speelgoed afpakken, driftbuien in de supermarkt krijgen, kwamen ook specifieke vragen naar voren als: hoe bemoei je je (niet) met de opvoeding van je (klein)kinderen, hoe ben je oma, mede-opvoeder, verzorger etc. De oma’s vonden het erg leuk en leerzaam. Een uitgebreider verslag staat op mijn website.

Marieke Hele inspirerende avond gehad. Juist met andere ouders die ik niet (zo goed) kende praten over opvoeding blijkt erg leuk en leerzaam.

Danielle Vorige week een OpvoedParty bijgewoond en ik vond het een verrassende en leerzame avond. Heb een aantal tips gehad waar ik gelijk mee aan de slag ben gegaan. Leuk!

Michiel Wittkampf Een aantal keer heb ik nu een opvoedparty bijgewoond. Of we nou met 8 of met 4 zijn, telkens levert het een zeer open, goed en niet-veroordelend gesprek op. We bespreken zowel zaken waar je alleen mee lijkt te zitten, en soms gevoelig liggen. Als ook alledaagse zaken waar je van te voren al weet dat bijna iedereen er mee zit. Het levert me veel ideeën op. En heeft al meerdere keren gezorgd dat het opvoeden echt makkelijk er en beter gaat.