Wat is een OpvoedParty?

Een OpvoedParty is een bijeenkomst van ongeveer twee uur in een huiskamer, waar je in klein gezelschap onder deskundige leiding met andere ouders over alledaagse dilemma’s in de opvoeding praat. Goed of fout is niet belangrijk in deze setting. Iedere ouder doet het op zijn/haar manier en daar kunnen anderen weer van leren. Er is niemand die een ander de les gaat lezen tijdens een OpvoedParty. In een OpvoedParty vertel je hoe je het doet, niet hoe het moet.

Zie een verschil van mening als een kans om van elkaar te leren

Het voordeel is dat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Door de kleinschaligheid (4 tot 10 deelnemers) en de deskundige leiding is er voldoende gelegenheid om al jouw vragen te beantwoorden. Na deze avond heb je tips waar je thuis direct mee aan de slag kan.

Wil je lezen hoe zo’n OpvoedParty eruit ziet? Emmy Wapstra (stagiaire) heeft een verslag van een OpvoedParty voor ouders gemaakt. In de Week van de Opvoeding (oktober 2018)

Onderwerpen?

Ik maak graag gebruik van het OpvoedPartySpel, waarin we aan de hand van kaartjes met situatieschetsen, uitgangspunten en dilemma’s met elkaar in gesprek gaan. We praten aan de hand van de volgende thema’s:

  • Zelfbeeld en zelfvertrouwen;
  • Grensoverschrijdend gedrag;
  • Communicatie.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf een onderwerp aankaarten waar je het over zou willen hebben.

“Eindelijk eens goede feedback gekregen” – Edith, moeder van Suzan (7)

“Leuk en waardevol om met elkaar in gesprek te gaan en elkaars ervaringen te mogen horen” – Erik, vader van Aafke (12) en Daan (10)

Aanmelden? Hier vind je alle praktische informatie.