Nieuws & Gratis

Oktober 2019 – De AltijdWat-OpvoedParty in het zonnetje bij VROEG.

In aanloop naar het congres Vroeghulp & Vroegsignalering in februari 2020 besteedt Vakblad Vroeg aandacht aan mijn bijdrage aan dit congres. En niet vreemd natuurlijk dat het over de AltijdWat-OpvoedParty gaat. Leuk dat de titel het geheim en het succes van de OpvoedParty ontrafelt…..

September 2019 – De OpvoedParty in de Week van de Opvoeding

Zoals ieder jaar in de Week van de Opvoeding veel aandacht voor de OpvoedParty. Gewoon omdat het een fijne laagdrempelige activiteit is om in te zetten tijdens deze week. Lucie Huijs van MijnGemeenteDichtbij  vertelt in dit artikel over haar ervaringen van 2018 als inspiratie voor dit jaar.

Juni 2019 – Wat (christelijke) ouders ervan vinden

In het voorjaar van 2019 heeft Annemarie Salome tijdens haar stage bij Lunamare voor Driestar Educatief in Gouda 2x een OpvoedParty georganiseerd en uitgevoerd. Vanuit haar christelijke achtergrond heeft zij deelnemende ouders bevraagd op de mogelijkheden voor de OpvoedParty binnen de kerkgemeente. Ze heeft haar evaluatie met Lunamare gedeeld. Je vindt hem terug onder deze link

Oktober 2018 – OpvoedPartyAcademie is een feit

Met gepaste trots kan ik je melden dat de lang verwachte OpvoedPartyAcademie een feit is. Vier ambitieuze trainers staan te popelen om jouw organisatie naar een hoger plan te tillen als het gaat om opvoedingsondersteuning & ouderbetrokkenheid. Ze stellen graag zich voor op deze pagina.

Juli 2017 – Accreditatie Registerplein is toegekend.

Leuk midzomernieuwtje: op 31 juli 2017 is de accreditatie voor de opleiding tot Ambassadeur voor de OpvoedParty door het Registerplein positief beoordeeld. Variërend van 2 tot 7 punten. Voor de details kun je hier kijken. Superblij met dit leuke bericht!

Juni 2017 – Pilot GGD GHOR afgerond met een positief resultaat

Het heeft even geduurd maar de pilot met GGD GHOR is afgerond. Het resultaat is overwegend positief. In dit verslag kunt u lezen wat JGZ-medewerkers vinden van de OpvoedParty in hun dagelijks werk. Het resultaat is ook gepubliceerd op kennisnet.

April 2017 – SKJ Accreditatie is een feit!

De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) heeft 2,25 punten toegekend in de vrije ruimte aan het OpvoedPartyPakket. Dé opleiding nieuwe stijl tot ambassadeur. Op deze pagina kunt u er alles over lezen. En we zijn er heel erg blij mee!

November 2016 – Aan de keukentafel bij…

Op 4 november om 10.00 uur zal Jacqueline Schilling aan haar digitale keukentafel een interview houden met Katrien Laane – “de vrouw achter de OpvoedParty”. Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan! 

September 2016 – OpvoedParty in de PIP! logo-pip

Deze maand staan er maar liefst 4 pagina’s over de OpvoedParty in de Pedagogiek in Praktijk. Met deze keer speciale aandacht voor de relatie tussen Ouderbetrokkenheid en de OpvoedParty. Een lezenswaardig document waar we trots op zijn.

Juni 2016 – Actiz Jeugd heeft aanbod OpvoedParty opgenomen.

Op deze pagina kunt u meer lezen hoe Actiz Jeugd de OpvoedParty als middel ziet voor ouderbetrokkenheid en voor groepsconsulten in het consultatiebureau.

April 2016 – OpvoedParty als methode opgenomen in boek Burggraaff en Blokland

Blij verrast waren we toen we lazen dat de OpvoedParty is opgenomen als methodiek in het boek “Opvoedingsondersteuning als bijzondere vorm van preventie” van Marga Burggraaff en Geraldien Blokland.

2016-06-11 20.53.39-2 2016-06-11 20.55.33

Februari 2016 – OpvoedParty opgenomen in bijscholingsaanbod WMO (Movisie)

Verheugend nieuws: de OpvoedParty is opgenomen in het bijscholingsaanbod van de WMO. NiWMO - banneret alleen de basistraining is opgenomen, maar ook de verdiepingstraining staat nu op de website van Movisie. Zo komen we op steeds meer plekken in beeld.

Februari 2016 – Studenten HvA presenteren hun ervaringen OpvoedParty’s

Jaarlijks organiseren studenten van de Hogeschool van Amsterdam (minor opvoedingsondersteuning) in samenwerking met de Academie van de Stad en stadsdeel West OpvoedParty’s in de vreedzame wijk. U leest hier een inspirerend verslag met prachtige foto’s erbij.

Januari 2016 – OpvoedParty opgenomen in digitale toolbox opvoeden JGZ Utrecht

Steeds meer organisaties nemen de OpvoedParty serieus. Met enige gepaste trots kan ik vermelden dat met ingang van heden de OpvoedParty is opgenomen in de toolbox opvoeden voor JGZ-professionals van de gemeente Utrecht. In dit document leest u er alles over. Utrecht – Digitale toolbox opvoeden – Nieuwsflits januari 2016

Januari 2016 – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met BigraGroepUtrecht 

2016-01-07 14.33.14In januari is Lunamare een samenwerking aangegaan met de BigraGroep, een sociaal werkbedrijf in Zeist. Zij zullen voor Lunamare maar liefst 40.000 OpvoedKikkertjes vergaren en in doosjes stoppen. Na de rondleiding in het bedrijf heb ik er alle vertrouwen in dat deze klus zorgvuldig en met liefde volbracht zal worden. Met deze samenwerking laat Lunamare zien dat zij graag bijdraagt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap.

Nieuwjaarwens 2016

nieuwjaarswens 2016

December 2015 – artikel in het blad Ouderschapskennnis

2015-12-10 21.21.49Naar aanleiding van een workshop op het landelijk congres Ouderschapskennis in 2015 is in het gelijknamige blad in november 2015 een artikel over de OpvoedParty verschenen. In een notedop veel nuttige informatie in over de OpvoedParty. Je kunt het hier downloaden.

November 2015 – onderzoek naar het AltijdWatSpel

Beeld altijd wat spel6Er hebben zich twee ambitieuze en enthousiaste studenten van de Christelijke Hogeschool Ede gemeld om hun afstudeer-onderzoek over de OpvoedParty te doen. Zij richten zich op het AltijdWat-OpvoedPartySpel. Lunamare is verheugd dat zij dit bijzondere spel voor ouders van zorgintensieve kinderen de aandacht geven die het verdient. Nadia Zwart en Celianne van den Bovenkamp stellen zich binnenkort aan jou voor. Heb je ervaring in de praktijk met het AltijdWatSpel? We horen het graag!

Oktober 2015 – Pilot met GGD/GHOR

In het najaar van 2015 is Lunamare benaderd door GGD GHOR om een pilot te draaien met JGZ-medewerkers en jeugdverpleegkundigen. Doel van de pilot is dat zij aan de slag kunnen met het OpvoedPartySpel en hun ervaringen terugkoppelen aan GGD GHOR. Medewerkers van GGD-en uit heel Nederland zijn opgeleid tot ambassadeur en zijn op dit moment met OpvoedParty’s aan de slag in consultatiebureaus, gezondheidscentra etc. In zomer van 2016 zullen de gegevens over hun ervaringen worden gepubliceerd. Uiteraard word je op de hoogte gehouden via de gebruikelijke kanalen.

Juli 2015 – Onderzoek is klaar! 

2015-07-06 11.30.44Met gepaste trots zijn Tine van Weelden en Alinda van den Broek met een 7,5 geslaagd voor hun onderzoek naar de OpvoedParty. De inhoud is bemoedigend en een bevestiging dat de OpvoedParty op de goede weg is. Een leesbaar en leerzaam document! Je kunt het gratis downloaden op deze pagina.

Maart 2015 – Factsheet & Handboek OpvoedParty

Staand en liggend stapeltje

En dan is het eindelijk zover: de factsheet en het Handboek OpvoedParty zijn eindelijk op de markt. De factsheet kun je gratis downloaden. Het handboek kun je hier bestellen.

Februari 2015 – Inruilactie Certificaten

Lunamare is op weg om van de OpvoedParty een effectieve interventie te maken. Een voorwaarde daarvoor is het op naam en datum stellen van de certificaten van gecertificeerde trainers.certificaat OpvoedParty tdt

Heb je een basis-certificaat in huis? Zo ja:
1. Stuur voor 1 maart 2015 jouw certificaat op naar Lunamare – Betuwe 139, 3524 TE Utrecht
2. Vermeld bij jouw certificaat de datum van afgifte, jouw tenaamstelling, adres en eventuele titulatuur (indien gewenst).

Ben je al in het bezit van een verdiepings-certificaat? 
1. Stuur voor 1 maart 2015 uw Verdiepings-certificaat op naar Lunamare – Betuwe 139, 3524 TE Utrecht
2. Vermeld bij jouw certificaat de datum van afgifte, jouw tenaamstelling, adres en eventuele titulatuur (indien gewenst).

Je krijgt jouw vernieuwde ondertekende (Master) certificaat per ommegaande retour.

Januari 2015 – OpvoedParty geregistreerd!

Beeldmerk R voor webgebruik kleine afmeting

Op 7 januari is de OpvoedParty officieel opgenomen in het register van het Benelux Merkenbureau. Op de inhoud berustte al auteursrecht maar nu is ook het beeldmerk beschermd. Een prachtig begin van het nieuwe OpvoedPartyJaar!

nieuwjaarskaart 2015 schildpadfoto

December 2014 – Ook InHolland doet mee!

Logo InHollandGoed nieuws! Na Windesheim in Zwolle is nu ook Hogeschool InHolland overstag: Lunamare gaat in februari 2015 een gastcollege geven over de OpvoedParty aan eerstejaars studenten Pedagogiek.

November 2014 – Tine en Alinde gaan van start

Tine en Alinda

In 2015 gaan Tine van Weelden en Alinde van den Broek (4e jaar MWD) verder met het onderzoek naar de OpvoedParty. Zij richten zich met name op de werkzame componenten van de interventie. Naar verwachting ligt er in juli een nieuw onderzoeksverslag voor je klaar.

Augustus 2014 – AltijdWat-OpvoedPartySpel is een feit!

Het lang verwachte AltijdWat-OpvoedPartySpel voor ouders van zorgintensieve kinderen is een feit. Een spel voor ouders van kinderen met een (chronische) aandoening of ziekte, kinderen waar Altijd Wat mee is.

zorg•in•ten•sief bn, bw

1 veel zorg behoevend | Een ~ kind: kind met lichamelijke, verstandelijke of gedragsmatige beperking (of een combinatie daarvan) waardoor het extra zorg nodig heeft.

DBeeld altijd wat spel4eze ouders hebben meer dan wie dan ook een steuntje in de rug nodig bij de opvoeding van hun kind(eren) waar Altijd Wat mee is.  Het AltijdWat-OpvoedPartySpel is een uitbreidingsset die in combinatie met het OpvoedPartySpel (aanbevolen!) maar ook los gebruikt kan worden.

Juli 2014 – Prijs van de trainersbijeenkomst 

Deelnemers zijn zó enthousiast over de trainersbijeenkomst dat de tijd rijp is om de prijs aan te passen aan de kwaliteit ervan. Vanaf september zal de prijs van de trainersbijeenkomst verhoogd worden naar €120,=. Echter: als je je op tijd aanmeldt (drie weken voor de geplande datum), kun je meedoen voor €99,=. Zo blijft de trainersbijeenkomst betaalbaar voor iedereen. Voor details verwijs ik graag naar deze pagina.

Juni 2014 – AltijdWatSpel in de maak

tipje van de sluier - beeldmerkDe eerste contouren van het AltijdWatSpel worden zichtbaar. Het beeldmerk is gekozen, de stellingen zijn gemaakt. De handleiding en de flyers zijn zo goed als klaar. Deze zomer gaat het naar de drukker en als alles volgens plan verloopt is dit nieuwe spel in augustus al beschikbaar.

Mei 2014 – Windesheim heeft de primeur!

Windesheim Zwolle is de eerste Hogeschool van Nederland die eerstejaars pedagogiekstudenten een OpvoedPartyWorkshop heeft aangeboden. De reacties waren zeer positief:

  • Fijn dat ik nu weet dat dit er is 
  • Leuk materiaal om in mijn stage te gebruiken
  • Ik ga het gelijk aan mijn moeder vertellen

Februari 2014: NTR brengt OpvoedParty in beeld. 

Laatste nieuws: de uitzending is op woensdag 12 maart 19.20 uur op Nederland 2. Zegt het voort!

2014-02-26 18.50.40De NTR maakt dit voorjaar voor het programma 10xbeter een serie over opvoeden. Aangezien de OpvoedParty goed in het concept van het programma past (positief, uitgaan van de kracht van mensen) heb ik hier met veel plezier aan meegewerkt.

Januari 2014: Onderzoek van start – ouders gezocht!

Profielfoto Jitske voor LunamarE-zineJitske Möhlmann, 4e jaars HBO-Pedagoog, gaat afstuderen met een onderzoek naar opbrengsten van de OpvoedParty voor ouders. Heb je onlangs een OpvoedParty gegeven of bijgewoond? Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen. Het onderzoek bestaat uit een korte anonieme schriftelijke enquête voor ouders. Wil je meewerken? Neem contact op via mail of bel Jitske op 06-27165034

November 2013: OpvoedPartyOnTour op het BredeschoolCongres 

Op 6 november stond de OpvoedPartyOnTourStand op het 9e jaarcongres Brede School in de Jaarbeurs in Utrecht. Veel coördinatoren gaven aan dat ze belangstelling hebben voor de OpvoedParty in een ouderkamer, de kinderopvang of sportfaciliteiten. Ook binnen de school zagen velen toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld bij ouderavonden. In het kader van het vergroten van de Ouderbetrokkenheid is de OpvoedParty een onmisbare schakel. De foto’s illustreren de OpvoedPartyOnTour in actie.

2013-11-06 08.41.382013-11-06 16.29.37

2013-11-06 10.08.22

Oktober 2013: HandBoek OpvoedParty in de maak

In samenspraak met PI-research uit Amsterdam schrijft Lunamare een HandBoek OpvoedParty. Dit HandBoek is een beschrijving van de interventie, het hoe en waarom en wat de opbrengst ervan is. Dit alles wordt onderbouwd met onderzoek naar de ervaringen van zowel OpvoedPartyBegeleiders als de eindgebruikers (de ouders aan tafel). Onderzoek en HandBoek zullen naar verwachting najaar 2014 afgerond zijn. Het HandBoek OpvoedParty is bedoeld voor beleidsmakers, beslissers en belangstellenden die meer willen weten over de OpvoedParty.

Juli 2013: Trainersbijeenkomst in aanbod van NJi opgenomen

Hoera! De trainersbijeenkomst OpvoedParty is opgenomen in de databank Na- en bijscholing van het Nederlands Jeugdinstituut. En daar zijn we best trots op!

Juni 2013: Help je mee met het AltijdWatSpel?

Lunamare is voornemens een AltijdWatSpel te ontwikkelen, voor ouders van kinderen met een (chronische) ernstige aandoening of ziekte. Deze ouders van kinderen waar Altijd Wat mee is, verdienen meer dan wie dan ook een steuntje in de rug.

Beeld altijd wat spel6

Ben/ken je zo’n ouder? Of werkt jouw organisatie met AltijdWatKinderen of AtlijdWatOuders? Vindt u(w organisatie) het leuk om een steentje bij te dragen? Elke euro is er een en de deur staat vanaf heden open voor alle giften. Klik HIER voor alle informatie en donatie.

Ik zie jouw gift met liefde tegemoet!

April 2013: Alles wat je altijd al wilde weten over de OpvoedParty.

Een interview van Lindy Thijsse (Opvoedcoaches) met de maker van het OpvoedPartySpel. Nieuwsgierig? Klik hier!

Najaar 2013:  OpvoedPartyInspiratieCafé

  • Ligt jouw OpvoedPartySpel in de kast te glimmen, wachtend op betere tijden?
  • Behoefte aan dat ene zetje om nu eindelijk echt aan de slag te gaan met de OpvoedParty?
  • Toe aan verdieping en uitwisseling van de talloze mogelijkheden van het OpvoedPartySpel?

Lunamare is voornemens een OpvoedPartyInspiratieCafé te organiseren!

Voor wie? Voor iedereen die de OpvoedParty een warm hart toedraagt en graag nieuwe inspiratie op wil doen voor het geven van OpvoedParty’s. Ook als je nog geen OpvoedPartySpel heeft bent je van harte welkom. Geef je vooral op, bij voldoende aanmeldingen worden datum, plaats en kosten bekend gemaakt.

April 2013: Lancering van tweede editie van het OpvoedPartySpel

Met nog maar 4 OpvoedPartySpellen basis van de eerste editie op voorraad, is de nieuwe editie in april een feit. Een duurzame en platte verpakking, goedkoper om te verzenden en handzamer in gebruik. Trots op dit eindresultaat:

2013-04-14 - OVPwebsite - Nieuwe editie OVPspel

April 2013: 1e Maand van de OpvoedParty in Den Haag

Lindy Thijsse – mijn gewaardeerde collega – pakt uit in april: zij lanceert als eerste in Nederland “De Maand van de OpvoedParty” in Den Haag e.o. In deze maand kun je zelf gratis een Opvoedparty bij jou thuis organiseren en jouw vrienden en vriendinnen mogen voor de helft van de prijs meedoen. De gastvrouw betaalt dus helemaal niks. Ook voor scholen en in de kinderopvang is een OpvoedParty in te zetten in combinatie met een informatiebijeenkomst over ‘positief opvoeden’.

Meer informatie over dit bijzondere initiatief vind je hier

Maart 2013 – OpvoedPartyFacebookPagina gelanceerd!

Op 11 maart 2013 is het dan eindelijk zover: de OpvoedParty heeft een eigen Facebook pagina! En binnen 6 uur na lancering hadden we al meer dan 50 “vind-ik-leuks” op de teller staan. En dat voor een doordeweekse maandagochtend… Ik hoop dat jij ook een kijkje neemt. Maybe you like it??

Februari 2013 – Uitnodiging voor ouders – kant en klaar voor verzenden

Hoera! Er komt een OpvoedPartyUitnodiging voor ouders in de vorm van een ansichtkaart. Kant en klaar, gemakkelijk in het gebruik want je hoeft alleen nog maar de datum en jouw adresgegevens in te vullen en jouw uitnodiging is klaar om te verzenden. Aantrekkelijk vormgegeven in dezelfde vertrouwde stijl van het OpvoedPartySpel.

Kijk hier voor een voorproefje

November 2012 – OPvoedKIKKERTJES!

  • Op zoek naar een ultiem kerstgeschenk voor jouw relaties?
  • Ben je op zoek naar een leuk kadootje voor uzelf, een vriend(in) of familielid?
  • Behoefte aan inspiratie voor elke dag als opvoeder?
Laat je dan inspireren door de OPvoedKIKKERTJES van Lunamare. Een kek doosje met 40 kleine kaartjes met inspirerende spreukjes. Een opkikkertje voor elke dag. Soms diepzinnig, soms luchtig.  Ter inspiratie of ter overweging. Als steuntje in de rug voor alle opvoeders. Om te ontvangen of om cadeau te geven. Ter lering of vermaak.

September  2012 – Gratis vermelding op de website. Iets voor u?

Iedere beroepsopvoeder die vanaf september 2012 deelneemt aan de basistraining OpvoedPartySpel krijgt gratis een vermelding op deze website.

September 2012 – MultiCultiOpvoedPartySpel is er!

Het is zover! In september 2012 is het nieuwe MultiCultiOpvoedPartySpel gelanceerd. En met liefde ontvangen door de gebruikers. Dit spel is speciaal bedoeld voor ouders die opvoeden in twee of meer culturen. Is het Basis OpvoedPartySpel gericht op alledaagse opvoedsituaties, het MultiCultiOpvoedPartySpel is meer themagericht van aard.

Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op deze pagina.