Angst voor de concurrent?

Op de open inschrijving van de basistraining ontmoet ik veel ZZP-ers. Zelfstandigen die graag groter willen groeien. Prachtige mensen die OpvoedParty gebruiken als opstapje om zichtbaar te worden voor ouders in hun eigen omgeving. Bijna altijd hoor ik: “Oh, gelukkig, ik zie dat er in mijn buurt nog geen ambassadeurs zitten”. Gevolgd door een lichte zucht van verlichting. Mijn eerste reactie is dan: wat jammer! Want hoe zou het zijn als je met meerdere collega’s een heuse ‘OpvoedPartyVlek’ op de kaart kan zetten? Ik leg je uit waarom dat belangrijk is.

Iedereen is uniek, er bestaat geen concurrentie. Zeker niet als het gaat om de ambassadeurs van de OpvoedParty. Ik kom zoveel ‘soorten’ beroepsopvoeders tegen, die ieder op hun eigen unieke wijze vorm geven aan de OpvoedParty. Dat is fantastisch, want er zijn even zoveel ‘soorten’ ouders. Roze ouders, hoogsensitieve ouders, MultiCulti-Ouders, alleenstaande ouders, hoogopgeleide ouders, verstandelijk beperkte ouders, AltijdWat-Ouders, peuterouders, puberouders etc. Bij iedere ouder past een ambassadeur. En bij iedere ambassadeur past een ouder.

Natuurlijk is het leuk als jij als eerste met de OpvoedParty ergens kan starten. Maar het is nog veel leuker om het samen te doen. Ik heb het zelf ook los moeten laten dat ik het in mijn eentje kan. Dat vraagt moed en vertrouwen. Ik wil het – net als jij – ook heel graag allemaal zelf doen en het liefst als eerste. Maar dat kan nu eenmaal niet.

Hoe kan het dan wel?

Bepaal welke ouders jij het liefste ziet op jouw OpvoedParty. Iedereen heeft wel een voorkeur. Bevraag collega’s die ook OpvoedParty’s geven op welke ouder zij het liefste zien. In negen van de tien gevallen is dat een andere doelgroep. Stel je voor, jij bent echt specialist op het gebied van MultiCulti-ouders. Of op het gebied van ouders van jonge kinderen. En je collega is meer van de AltijdWat-ouders. Of juist van de puberouders. Verwijs door en help elkaar. Op die manier heb je samen een veel groter bereik dan je ooit in je eentje zou kunnen hebben.

Ik heb ambassadeurs heel hard nodig. Zonder jou was de OpvoedParty niet geworden wat zij nu is. We kunnen de OpvoedParty alleen samen groot maken. Als je met collega’s afspreekt om samen in een bepaalde stad of regio tegelijkertijd aan de slag te gaan, dan kun je in één klap een hele grote vlek van OpvoedParty’s creëren. En wat gebeurt er dan? Je wordt een trending topic, het gesprek van de dag. Ouders gaan elkaar inspireren en aanmoedigen om ook te gaan. En dus steeds vaker vragen om OpvoedParty’s. Ik heb het zelf ondervonden, het werkt gewoon goed.

Steeds vaker train ik hele teams in zorg,  welzijn, kinderopvang en onderwijs. Waarom? Omdat het werkt. Men inspireert elkaar, helpt en versterkt elkaar. Wat gebeurt er vervolgens? Een regio of gemeente wordt in één klap “OpvoedPartyProof”: het wordt de normaalste zaak van de wereld om over opvoeden te praten. En ouders gaan zelf vragen wanneer er weer een OpvoedParty komt.

Ben je ZZP-er en zou je graag met een paar collega’s of andere beroepsopvoeders de OpvoedParty in jouw omgeving op de kaart willen zetten? Schroom niet om contact op te nemen. Als jij 5 of meer collega’s weet te verleiden voor een incompany training, krijg je als team sowieso een aantrekkelijke korting.

Ben je al ambassadeur en kun je 4 of meer collega’s aanbevelen om de basistraining ook te gaan volgen? Dan krijg je 15% korting op het eerstvolgende product (verdiepingstraining of materiaal), dat je bij Lunamare bestelt.

Reactie

Laat ons zien dat u geen robot bent: (verplicht)